Kycklingköttbullar med smakrik couscous

 

Idag la jag ner lite tid på lunchen, och presterade även en lunchlåda, då vi hade undervisningsfritt på förmiddagen. Kycklingrecept i alla dess former sprutas ut just nu, eftersom jag fick ett helt tråg med mycket fin kyckling av far i helgen - jag hoppas att det finns fler än jag där ute som tycker om kyckling? Den här gången åkte de fina bitarna i matberedaren och små, fina och otroligt goda kycklingköttbullar rullades - hundra gånger bättre än de färdigköpta! Vad ska jag göra för kycklingvariant ikväll?

Kycklingköttbullar med smakrik couscous
2 portioner, 30 minuter

250g kycklingfilé (eller kycklingfärs)
1 ägg
2 portioner couscous
2½ dl vatten
½ dl rågflingor
½ gullök
olivolja
spiskummin
svartpeppar
chilikrydda
kanel
gurkmeja
salt


Lägg kycklingen i matbrerdaren och mixa sönder till en slät röra och blanda sedan med ägg, rågflingor, salt, svartpeppar och chilipulver. Forma till relativt små bollar och stek dem gyllenbruna runt om i lite olivolja i en stekpanna. Mät upp couscousen i en kastrull, koka upp vattnet separat och slå det över grynen. Krydda med gurkmeja, spiskummin, kanel och salt, lägg på locket och låt det stå och dra ungefär fem minuter. Finhacka löken och fräse den lätt och blanda sedan i den i couscousen tillsammans med en skvätt olivolja. Servera sedan tillsammans med färdigstekta kycklingköttbullar och en god sallad.

Kommentarer
Postat av: Molly

Hej på dig!

Visst ska det går bra att göra polentapizzan i ugnen :) kör snabbt (ca 5-10 min) på 250 grader så blir den nog som bäst :)



allt bra med dig annars denna kväll? :)

du får ha det så bra! kram

2009-11-17 @ 18:20:27
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Linda

Vilken fin blogg det här var, massa fina recept, vad inspirerad man blir :)

2009-11-17 @ 18:33:52
URL: http://lillyz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0