Krämig champinjon- och biffspaghetti

Matlagningen går så bra just nu - jag överträffar mig själv hela tiden! Det är bara för mig att njuta av stunden, rätt vad det är står jag här utan inspiration eller medvind i köket igen. Dessvärre är just matlagningen det enda som känns bra just nu; pluggandet är grymt motigt och slitsamt, jag har ont i nacken, ländryggen, huvudet, halsen och magen, och jag känner mig väldigt ensam och vilsen. Perfekta förutsättningar föt tentan imorgon, eller?

Den här lite smålyxiga, men väldigt lätt- och snabblagade pastarätten var precis vad jag behövde; svamp och biff smaksatt med den delikata tryffeloljan i en krämig sås tillsammans med fullkornsspaghetti från Saltå kvarn - det är grejer det! I och med inköpet av mina nya djupa tallrikar, riktiga pastatallrikar, har jag fått en riktig crush för spaghetti - fler varianter av denna ljuvliga pasta utlovas inom kort!

Krämig champinjon- och biffspaghetti
1 portion, 20 minuter

1 portion spaghetti
1 ryggbiff
6 champinjoner
75g crème fraiche lätt
1 tsk vit tryffelolja
1 vitlöksklyfta
svartpeppar
persilja
smör
salt


Koka spaghettin al dente i ett livligt kokande och saltat vatten. Skiva champinjonerna och stek dem i en klick smör. Skär biffen i strimlor och lägg i pannan. Pressa i vitlöksklyftan i crème fraichen, rör om och vänd ner i pannan då svampen är gyllenbrun och köttet fått en lätt stekyta. Smaksätt med svartpeppar, vit tryffelolja och salt. Häll av pastan, rör ner den i såsen och låt detta värmas ihop i några minuter. Lägg upp i en djup tallrik och toppa med lite färsk persilja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0