Fettuchini med makrills- och tomatsås

En väldigt snarlik variant på denna rätt har jag för mig att jag har lagt upp förut - men den här smakupplevelsen är värd att publiceras! När vi handlade igår unnade jag mig en ask ruccola, och det gör verkligen susen med ett sådant litet tillägg - både för smak och utseende! Nu vill DNA och proteiner dra in mig i sin värld igen - ikväll blir det kyckling!

Fettuchini med makrills- och tomatsås
1 portion, 20 minuter

1 portion fullkornsfettuchini
1 burk makrill i tomatsås
1 tomat
1 liten rödlök
olivolja
fryst basilika
svartpeppar
flytande honung
ruccola
salt


Koka pastan al dente i saltat vatten. Finhacka löken och fräs den lätt i en skvätt olivolja i en stekpanna. Dela tomaten i grova bitar och lägg dem i pannan, krydda med salt, peppar och basilika och smaka av med lite honung. Efter att detta fått puttra ihop lätt i några minuter: tillsätt makrillen och dess tomatsås, dela fisken lätt, vänd ner den avrunna pastan och värm ihop allt under några minuter. Blanda ner lite ruccola, vänd om och servera i djupa tallrikar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0