Röd vinbärspaj med granola

I Renée Voltaires bok Alltid hungrig fann jag ett recept där jag kunde göra av med lite röda vinbär! Mamma tycker om paj - så den här blir till henne! Granolan gjorde jag själv, men i receptet står det att det går lika bra med Start-müsli.

Röd vinbärspaj med granola
1 paj, 45 minuter
1½ dl olivolja
5 dl vetemjöl
4 msk råsocker
1 dl grahamsmjöl
5 dl röda vinbär
1 tsk vaniljsocker

50 g smör
4 msk socker
2 dl solroskärnor
1 dl fiberhavregryn

Ställ in ugnen på 225 grader. Häll upp oljan i en bunke och rör ned lite vetemjöl i taget - använd en träslev för att få en slät smet. Tillsätt råsockret och grahamsmjölet och låt degen stå och dra en liten stund, ungefär 10 minuter. Tryck ut pajdegen i en form och förgrädda sedan denna i 5-10 minuter, beroende på tjocklek. Under tiden kan du göra granolan. Smält smöret och sockret i en kastrull, och rör sedan ned solroskärnor och havregryn till en konsistens som påminner om klibbig müsli. Fördela granolan jämt över bären och avsluta med att skikta över vaniljsockret innan pajen gräddas i ytterligare 15 minuter.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0