Pasta med makrillssås

Nyttiga omega-3 fetter, med goda effekter på såväl hjärta som öga, förklädda till en fräsch och snabblagad pastasås med basilika och vitlök - vilket är bra för immunförsvaret! En riktig samvetsmat alltså! En god al dentepasta till gör susen. Våt val föll på vanlig vit för att snabbt fylla på efter kvällens träningspass, men fullkornspasta är otroligt gott till - det också!




Pasta med makrillssås
2 portioner, 20 minuter

2 portioner pasta
2 burkar makrill i tomatsås
2 stora tomater
1 vitlöksklyfta
basilika
salt & peppar

Skär tomaterna i klyftor och lägg dessa i en kastrull. Rör ner makrillen, pressa ned vitlök och tillsätt riktigt med hackade basilikablad. Låt såsen koka på medelvärme i ungefär 15 minuter, smaka av med salt och peppar mot slutet. Koka pastan al dente, så att den är klar ungefär samtidigt som såsen. Lägg upp pastan i stora, djupa tallrikar och häll över såsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0