Paprika- och citronsej med moghrabih

Ett block sejfiléer skulle bli till en måltid - hur? In i ugnen, med diverse pålägg, och en varm moghrabiahsallad till det. Moghrabiah är som stor couscous, gjort på durumvete och är rikt på kolhydrater. Jag tycker det passar väldigt bra som tillbehör till det mesta faktiskt, och det kan varieras i det oändliga med olika samksättningar! Idag tog jag lite vad jag hade i kylskåpet, och med paprika i både fisken och moghrabiahn blev det väldigt bra!

Sej med paprika och citron i ugn
3 portioner, 30 minuter (exklusive upptining)

400 g sej, halvtinat fiskblock eller filéer
1 tsk paprikakrydda
3 citronskivor
salt & peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Dela det halvtinade fiskblocker i tre delar, eller lägg ut filéerna, på en smörjd plåt. Krydda och toppa med en skiva citron och låt sedan stå i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter.

Varm moghrabiahsallad

1½ dl okokt moghrabiah
1 röd paprika
10 cm gruka
10 valnötskärnor
1 salladsblad
basilikablad
olivolja
salt

Koka moghrabiahn enligt anvisningarna på förpackningen (livligt i ungefär 20 minuter i 5 dl vatten). Skär grönsakerna fint och hacka nötterna, salladsbladet och basilikan. Rör ihop allting, tillsätt olivolja efter smak och salta efter dina egna preferenser!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0