Vitkålssoppa med hasselnötssmul

Jag har gjort det - igen! En underbar soppa agerade lunchrätt även idag, tillsammmans med ytterligare några av mina stenhårda smörgåsar. Vitkål som bas, och smaksättningar med chili, vit tryffelolja och hasselnötter tillsammans med en klick mildrande och svalkande kesella var vad som fanns i min lila skål när matlagningsbestyren var över! Och vet ni? Det är inte så många skorpbröd kvar nu, som tur är!

Vitkålssoppa med hasselnötssmul
1 portion, 20 minuter

200 g vitkål
5 dl grönsaksbuljong
½ dl matlagningsgrädde
chili- och kakaokrydda
svartpeppar
hasselnötter
lättkesella


Koka upp buljongen. Dela vitkålen i ganska små bitar och lägg i dem i buljongen för att koka på svag värme i ungefär 10 minuter. Mixa sedan soppan slät med en stavmixer, rör i matlagningsgrädden och smaksätt sedan med svarpeppar och chili- och kakaokryddan innan allt får sjuda vidare i ytterligare 5-10 minuter. Hacka hasselnötterna grovt, klicka i en sked kesella, ringla över lite olja och garnera med nötsmulet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0