Pasta med kokta grönsaker

God pasta och grönsaker i massor - där har ni min lunch! Grönsaker i sig, utan massor med smaksättningar, kryddor, röror och olika tillsgningsmetoder är helt klart underskattat. Idag plockade jag fram lite vad jag hittade i såväl kyl som frys, kokade, blandade med pasta - al dente såklart - och toppade med lite fetaost, för sältans skull, och blav glatt överraskad. Tänk att den fantastiska fetaosten kan gå så bra med våra allra svenskaste morötter, och brysselkål - det trodde jag faktiskt inte!

Pasta med kokta grönsaker
1 portion, 20 minuter

1 portion pasta
10 brysselkål
75 g sockerärtor
125 g broccoli
20 g fetaost
1 morot
½ gul paprika
salt


Börja med att tillaga de eventuellt frysta grönsakerna - är de köpta frysta står det på förpackningen hur de bäst tillsagas! Koka annars de färska grönsakerna, moroten skuren i slantar och broccolin i småbuketter, i lättsaltat vatten i 10 - 15 minuter, de ska mjukna något. Koka pastan under tiden - den ska som sagt vara al dente! Blanda alla grönsaker med pastan, smula över fetaosten, salta och rör om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0