Naanbröd med fullkorn

Till dagens indiskinspirerade middag serverade jag hembakt naanbröd. För att få lite mer mättnadseffekt, fibrer och långsamma kolhydrater valde jag att byta ut vetemjölet mot en fullkornsvariant. Det blev tokgott, och middagen höjdes enormt både av smaken och känslan av nybakat!

Naanbröd med fullkorn
3 st, 1 timme och 25 minuter

½ dl vatten, fingervarmt
2 dl fullkornsvetemjöl
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk socker
½tsk salt
12½ g jäst

Rör ut jästen i det fingervarm vattnet. Blanda i salt, socker, mjöl och avsluta med yoghurten. Blanda till en jämn smet och låt denna jäsa övertäckt i 30 minuter. Smöra en plåt och arbeta ut tre bröd, ungefär ½ centimeter tjocka, och lägg dem för en jäsomgång till under bakduk - åter igen 30 minuter, och sätt samtidigt ugnen på 225 grader. Grädda sedan bröden i mitten av ugnen i ungefär 15 minuter. Servera gärna dirket med indisk gryta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0