Kycklingburgare med sötpotatisklyftor

Det är väldigt enkelt att göra egen färs, upptäckte jag idag! Ett par riktigt ofagra kycklingbitar gjorde sig mycket bättre som den fluffiga röra den blev efter ett par varv i matberedaren! Det blev en smetliknande massa som var jättelätt att forma till biffar - varken ägg eller ströbröd behövdes. Till mina somriga burgare serverade jag klyftor av sötpotatis, en enkel sallad och tre såser; mango chutney, avokado och naturell yoghurt - sedan var det upp till var och en vad som skulle ligga på tallriken och vad som skulle placerad i burgaren. Brödet var de enkla rågfrallorna - jättegott med lite lätt tuggmotstånd till kycklingen!

Kycklingburgare med sötpotatisklyftor
3 portioner, 30 min

400 g kyckling
1 enorm sötpotatis
2 tsk chilikrydda
salt & peppar
olivolja
mango chutney
naturell turkisk yoghurt
1 avokado
chiliflakes
1 tomat
grönsallad
ruccola
1 röd lök
3 enkla rågfrallor

Sätt ugnen på grilläge och 225 grader. Skala sötpotatisen och skär den i klyftor, blanda med olivolja och salt och placera sedan i en ugnsfast form i mitten av ugnen i 25 minuter. Lägg kycklingen i en matberedare och kör på full effekt tills alla bitar är sönderdelade och har blivit till en slät smet. Blanda då denna med chilikrydda, salt och peppar och stek i olivolja tills burgaren är genomstekt och har fått en fin stekyta. Mosa avokadon och brydda med salt och chiliflakes. Skär salladen grovt och lägg i en skål. Skär löken i ringar, grovhacka tomaten och lägg i salladsskålen tillsammans med ruccola - blanda om! Värm bröden lite snabbt i ugnen, dela dem på mitten, bygg era hamburgare och dippa potatisklyftorna i resten av såserna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0