Bovetesallad med räkor

Åter igen har jag fastnat för ett recept ur Saltå kvarns bok Smaker från Saltå kvarn. Den här gången bjöd jag min mor på en hälsosam lunch i form av en riktigt fräsch bovetesallad med räkor.

Bovetesallad med räkor
2 portioner, 20 minuter

1 dl okokt bovete
1 tomat
1 avokado
200 g räkor
ruccola
1 msk olivolja
pumpakärnor
½ citron
salt
peppar
keso
dill

Koka bovetet enligt förpackningens anvisningar. Blanda olivoljan med saften från citronen, lite salt och peppar. Hacka dillen och blanda den med det färdigkokta bovetet. Skär tomaten i bitar och blanda även i den i bovetet. Lägg upp på en tallrik. Halvera avokadon, lägg en klick keso i och placera den bredvid bovetet. Lägg på räkor och ruccola. Avsluta med att ringla över dressing över hela salladen, inklusive avokadon, och toppa med pumpakärnor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0