Apelsinkyckling med svart pasta

En rätt jag gjort många gånger är apelsinkycklingen - mamma påstår sig älska den! Snabbt och riktigt gott, och den går bra att äta med nästan vilket kolhydrattillbehör som helst! Bulgur har vi oftast serverat tidigare, men idag chockade jag med den svarta spaghettin - helt klart en fröjd för ögat. Inte heller smaklökarna klagade; kombinationen apelsin, kyckling, russin och pasta är ett vinnarkoncept!

Apelsinkyckling med svart pasta
2 portioner, 20 minuter

2 kycklingfiléer
1 apelsin
½ dl russin
2 portioner svart spaghetti
4 körsbärstomater
olivolja
salt & peppar


Hetta upp olivolja i en panna och stek kycklingfiléerna, på medelstark värme, i några minuter på varje sida under lock - salta och peppra. Koka upp pasta vattnet, och oka sedan spaghettin al dente. Skrubba apelsinen och halvera den. Rivskalet ifrån och pressa saften ur den ena halvan och klyfta den andra. Tillsätt detta samt russinen och hela körsbärstomater till kycklingen i pannan och lägg på locket igen. Låt stå några minuter och kontrollera om kycklingen är genomstekt, låt annars stå tills den är det. Lägg upp pastan i stora, djupa tallrikar, lägg upp kycklingen, tomaterna och apelsinklyftorna och häll över apelsinsaften och russinen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0